torsdag 19 februari 2009

Uppfintad på läktaren

Igår var Dr Preben på öppna förskolan tillsammans med Knasluvans mamma och mamman till Vi*. Under den efterföljande lunchen pratade vi om den lakritsbutik som enligt flera källor skulle ha slagit upp sina portar i Vasastan, närmare bestämt vid Odenplan. Så sa i alla fall ett antal bloggar där Odenplan pekades ut som platsen där det svarta guldet kunde hittas. Efter lunchen tog Dr Preben en stärkande promenad med barnvagn och en sovande Va*. Ungefär i höjd med Gustaf Vasa kyrka rådfrågades en "local" mamma med barnvagn. Hon hade ingen aning men medan det utbyttes några få meningar kom en "local" pappa med barnvagn förbi. Han verkade världsvan och sa att han som av en händelse visste exakt vad det var Dr Preben letade efter och gav anvisningar: Följ Karlbergsvägen till Torsgatan korsar. Sväng höger på Torsgatan så hittar man lakritsaffären ett halvt kvarter upp mot Solnabron. Dr Preben stegade iväg och förbannade alla bloggare som skrivit Odenplan. Torsgatan förhåller sig till Odenplan ungefär som Skanstull till Slussen dvs mer än en kilometer men mindre än två mellan platserna. Väl framme vid "målet insåg Dr Preben att Vasastanspappan hade farit med osanning (din jäntunge!!!). Han hade med flit lurat Dr Preben åt helt fel håll för efter vidare efterforskningar hittades adressen på Odengatan 15. Men eftersom det är gott gammalt soldatämne i Dr Preben med många marcherade mil i benen så stärkte den långa promenaden både kropp och själ. Så här i efterhand så funderar Dr Preben på den ultimata hämndaktionen: Vasastan ska ödeläggas ekonomiskt genom att den nya "Folkrörelsen mot Vasastan" ska hoppa på varenda turist i den skamliga stadsdelen och hänvisa dem till gemytliga Söder istället. I värsta fall få vi berätta att det vimlar av tjuvar och bedragare och sedan erbjuda eskort till säkrare domäner.

Till sist: I Vasastan har man hittat på en söt liten hälsning. Man särar på lång- och ringfingrarna och får på så sätt ett "V" bestående av tumme, pek- och långfinger på ena sidan medan ring- och lillfinger får bilda andra sidan. Dr Preben hälsar tillbaka.

5 kommentarer:

Knas och kalas sa...

Tror minsann att du glidit upp och blivit min favoritbloggare! Gur smakade lakritsen?

GullGossensMamma sa...

HAHA - kan inte annat än hålla med. Alla som bor i Vasastan är så himla stolta över sin likriktade stadsdel - alla har samma "eric Ohlsson"-lägenheter och lever likriktade robotliv... och inte är de så välkomnande heller - kungsholmen bjöd på 20 middagar för varjevasastan middag som dök upp under 2007 och 2008...

Papa sa...

Jo man vill ju mycket hellre bo med sitt älskade och dyrbara barn i närheten till Mariatorget på Söder.

http://www.dn.se/sthlm/dubbelt-sa-manga-brott-vid-mariatorget-1.804054

Vasastan i mitt hjärta

Dr Preben sa...

Hellre en liten del som har hög brotslighet än en helt laglös stadsdel. Sänk Vasastan. Bor inte du på "Västermalm" numera föresten? ;-)

Papa sa...

Även om du själv numera bor på Söööödermalm så du väl inte lämnat rödblått för att börja heja på Bajen?

V - for Victory