tisdag 17 februari 2009

Era jäntungar!

Skvallerbytta bingbång hörs Ma* skrika när han är arg på Dr Preben eller på den Ömma Modern. Och arg kan han vara ganska ofta just nu. Ska han ta i riktigt ordentligt så kallar han oss för "Era jäntungar". När något är nytt för honom och han tycker att det är en liten mer positiv sensation så utbrister han "Himmel och pannkaka".

Dessa "svordomar" och kraftuttryck oroar Dr Preben. Hur ska det bli när han börjar skolan. Han lär ju få mer smörj om han kallar någon stor kille i trean "jäntunge" än om han säger "jävla idiot". Dr Preben får nästan tårar i ögonen när han minns de trevande försöken till svordomar. Som när det hördes ett litet "fasen" eller ett "jävlar" bakom fåtöljen i vardagsrummet.

Dr Preben ordinerar därför en ransonering av Astrid Lindgren-filmer där det fulaste orden är typ "i hundan". Dr Preben funderar även på att medicinera med en svordomsvisa om dagen (dvs den som Magnus och Brasse gjorde ungefär samtidigt som någon unge satte "himmel och pannkaka" i första tagningen för Olle Hellbom.

Inga kommentarer: