torsdag 12 februari 2009

Eureka - kanske ett genombrott i forskningen

Va* har somnat. Han snyftar i sömnen, men han sover...

Dr Preben har nu utvecklat en teori om hur det fungerar. Alla barn som är runt året gamla har en topplista som många vuxna är ovetande om. Låt oss kolla listan för barntoppen. På barntoppen listar barnen sina favoriter i popularitetsordning.
Listan ser ut så här om barnet växer upp i en klassisk kärnfamilj (lokala avvikelser kan finnas). I andra familjekonstellationer kan inte teorin tillämpas utan att en omfattande studie först genomförs:
1. Mamma
2. Mamma
3. Mamma
4. Pappa
5. Pappa
6. Pappa
7. Mormor/Farmor
8. Mormor/Farmor
9. Morfar/Farfar
10. Morfar/Farfar

Om mamman inte finns till hands ska den person som är högst rankad i sällskapet först försöka trösta en stund. Om detta ej fungerar inom fem minuter bör en lägre rankad listdeltagare ta över i åtminstone 10 minuter.
När den högst rankade sedan visar sig blir barnet förbannad på honom/henne (ikväll Dr Preben). Samtidigt vill barnet helst tillbringa mest tid med den högst rankade och tröstas nu snabbt.

Klinisk studie har genomförts (av en slump) och resultatet var lysande. Dr Preben funderar nu på att skriva en bok om barnuppfostran. Se upp Anna W med flera.

2 kommentarer:

Knas och kalas sa...

Grattis! Hur gick natten?

Papa sa...

Dina teorier synes mig ytterst vederhäftiga. Bokar härmed ett förhandexemplar av din bok.