onsdag 4 mars 2009

Järnvägar

Järnvägar skulle kunna vara ett kraftuttryck för Ma* men i detta fallet handlar det bara om att Dr Preben har åkt tåg igen. X2000 heter SJs snälltåg och ska man vara riktigt ärlig så är de byggda för att konkurrera med flyget trots att de går ganska långsamt. Man sitter trångt och obekvämt. Den idioten som designade stolens "tippfunktion" måste gå på Konstfack och sitter nu och skrattar så han/hon får bråck över alla människor som sitter med ryggen böjd på två ställen.

Om man är modern i dagens samhälle ska man vara pappaledig (om man har barn förstås) och åka tåg för att det är bra för miljön. Konstfacksmänniskan har då designat EN (1) enda vagn (sista vagnen) med plats för barnvagnar. Vis av första resan med barnvagn på X2000 (i fel vagn) lämnades vagnen hemma då Dr Preben och den ömma modern fick plocka bort hjulen och stuva under ett säte medan underredet fick stuvas mellan två säten som var monterade rygg mot rygg medan korgen med den då 2 veckor gamla Ma* i fick stå på bordet.

Var är de gamla hederliga intercitytågen? De som har lekavdelning. Visst var det obekväma säten där också men man fick åtminstone plats.

Dr Preben vill också tacka för den fantastiska restaurangvagnen med ett antal platsinpackade saker som man får betala guldkrogspriser för innan man själv får ställa sig i kön till mikrovågsugnarna för att trycka in rätt siffra för att värma maten. Inte Orientexpressen med vita dukar precis, men om man åker med småbarn så gör det kanske det samma. Man slipper ursäkta sig för att det är köttfärssås på halva duken. Spagetti på fönstret är svårare att gardera sig emot även om Dr Preben undslapp detta under dagens resa då Dr Preben och den ömma modern listigt hade sett till att Va* inte fått sova alls på förmiddagen. Några drog nog på mungiporna när Dr Preben sågs ragla som han var drucken från restaurangvagnen med en sovande Va* på ena armen och en inplastad femtitvåkronorsmacka i den andra, parerande för skarvar i rälsen som legat bergfast sedan 1870-talet eller när man nu byggde södra stambanan. Tåget kränger som tusan i hastigheter över 38 km/h. Smart av regering, SJ och banverk att snåla till det och skita i att bygga höghastighetsbanor. Det känns ju som att det går skitsnabbt.

Till sist vill Dr Preben berätta att hela orkestern som heter Star pilots var med på tåget från Stockholm. De steg av i Norrköping där de hoppas på någon andra chans. De såg ut att ha scenkläderna på sig. Solglasögon, militärbrallor, kängor och en av dem hade en jacka med Star pilots skrivet på ryggen. Kändes lite som hårdrockarna på 80-talet som fått mamma att stryka på ett stort iron maiden-märke på jeansjackans ryggtavla. Dr Preben spår att Star Pilots inte går vidare till finalen. Däremot tippas de bli riktigt stora på pridefestivalen som i år har temat "hetero".

1 kommentar:

Anonym sa...

Gillar din blogg skarpt... Men jag undrar över din presentation, har du förlorat två barn eller missförstår jag dig då? Hursomhelst, du är rolig och jag hyser djup beundran för ditt sätt att klä barn och laga väskor med plattänger!